Rukomet

Čelik Junior bolji i od Bosne TS

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je utakmicom između Zeničana, seniora škole rukometa “Čelik Junior” i gostiju iz Tešnja, rukometnog kluba Bosna TS, i zvanično završena sezona 2014/2015 u Prvoj ligi Federacije BiH.

Sudije: Kadić Alen i Tursić Dino (Zavidovići) | Delegat: Hamidović Alkibijar (Banovići)
Isključenja: Čelik Junior 6 minuta | Bosna TS 6 minuta
Sedmerci: Čelik Junior 2/5 | Bosna TS 4/5
Rezultat: 30:26 (13:12)

Prva liga Federacije BiH je završena, a Zeničani iz škole rukometa “Čelik Junior” ostali su neporaženi na domaćem terenu. Sinoć je u Zenici pred oko dvije stotine gledalaca odigran i posljednji susret u sezoni 2014/15 Prve lige FBiH između domaće ekipe, seniorskog sastava Čelik Juniora i gostiju iz Tešnja, rukometnog kluba Bosna TS.

Rukovodstvo škole rukometa “Čelik Junior” je izuzetno zadovoljno prikazanim na utakmici protiv Bosne TS: “Ovo je naša prva sezona u Prvoj ligi Federacije BiH. Naši momci su nam pokazali da mogu parirati daleko iskusnijim ekipama, te iste savladati bez problema. Zasiugurno sve ekipe koje su nam u drugom dijelu dolazile na gostovanje pratila je jedna doza nesigurnosti, jer smo na domaćem terenu “neosvojivi”. Kao najmlađa ekipa u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine stvorili smo odličan rezultat, a pred nama je cijelo ljeto, odnosno dovoljan vremenski period da u našu drugu sezonu Prve lige uđemo još spremniji. Ovim putem se zahvaljujemo svim prijateljima i sponzorima koji su pomagali naš projekat učešća u Prvoj ligi, a to su A.E. sigurnost, Atlantic Grupa Slovenija, GOG Računari, Caffe bar Film, Pekara Klas, BIHHOME agencija za nekretnine, Pivovara Bihać, a posebno se zahvaljujemo medijskim pokroviteljima koji su nam pružili veliku podršku, Radio Zenit i Zenicablog.” – kazali su iz Čelik Juniora.

Za Zeničane u posljednoj utakmici nastupali su: Mulić Mirza, Vidimlić Kemal, Harun Hodžić, Gušić Edin (11), Škember Toni (4), Muslić Kenan (5), Grabus Edhem, Ajanović Muhamed (6), Suljić Omer, Biogradlija Kenan (4), Panjević Adnan (1), Jurić Danijel, Spahić Vedin, Šarić Harun (1), Pašalić Adi, Čivljak Elvis.

Treneri ekipe koji su zaslužni za odlične rezultate su: Zeljko Vladimir, Gušić Nermin i Šaranović Adnan-Džemil.

Bio je ovo vrlo uspješan sportski vikend u Zenici: “Pored naše odlične partije protiv tešanjske Bosne ovaj vikend smo imali mnogo razloga za slavlje. Naši nogometaši su ostali neporaženi, te podijelili bodove sa Zrinjskim, zatim su ragbijaši osvojili titulu regionalnih šampiona, a košarkašice se okitile duplom krunom i time postale stare-nove državne prvakinje. Želimo da čestitamo našim prijateljima iz Ragbi i Košarkaškog ženskog kluba Čelik na odličnim rezultatima u protekloj sezoni.” – poručuju iz Čelik Juniora.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno