Rukomet

Reprezentacija Katara dolazi u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička škola rukometa “Čelik Junior”, pod vodstvom rukometnog stručnjaka, Vladimira Zeljke, u mjesecu augustu bit će domaćin U-17 reprezentaciji Katara, a protiv koje će odigrati i prijateljski susret.

Naime, kao jedna od ponajboljih rukometnih škola u regiji, Čelik Junior će ugostiti mlade rukometaše Katara, njihovu nacionalnu selekciju do 17 godina: “Po ko zna koji put naša škola rukometa u saradnji sa prijateljima iz svijeta rukometa u Grad Zenicu dovodi najkvalitetnije rukometne ekipe. Tako ćemo i ovoga puta zeničkoj publici, ljubiteljima rukometa i sporta općenito, pružiti priliku da u periodu od 2.-3. augusta uživaju u utakmici U17 nacionalne selekcije Katara i dječaka do 17 godina iz škole rukometa “Čelik Junior”. Susreti će se igrati u zeničkoj ljepotici, Areni, a pod budnim okom Svjetske rukometne federacije.” – kazali su iz Čelik Juniora.

Škola rukometa “Čelik Junior” vrlo je znani organizator najvećih rukometnih smotri: “Prije dvije godine škola rukometa “Čelik Junior” bila je organizator Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu, a koje se održalo u našoj zemlji. Pored toga, svake godine naš Grad posjeti između 1500 i 2000 rukometaša i rukometašica kroz projekte Turnira prijateljstva. Naime, u mjesecu januaru i julu naša škola organizuje najkvalitetnije turnire u svijetu rukometa, a u sklopu kojih u Zenici ugostimo veliki broj mladih, talentovanih rukometaša i rukometašica. Naredni event u organizaciji naše škole bit će Međunarodni rukometni turnir za djevojke, a gdje će učešće uzeti oko tri stotine rukometašica iz regiona. Turnir je planiran u periodu od 4.-5. jula, a samo mjesec dana kasnije u naš Grad dolazi i reprezentacija Katara.” – Čelik Junior.

Sigurno je da će ovoga ljeta Grad Zenica postati rukometni centar regiona, te da će svi Zeničani i Zeničanke uživati u vrhunskoj organizaciji velikih rukometnih smotri.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno