Nogomet

Čelik golovima Čička i Mahmutovića do pobjede nad Bosnom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik golovima Čička i Mahmutovića do pobjede nad Bosnom- Nogometaši Čelika danas su u Visokom odigrali još jedan prijateljski meč. Protivnik crno-crvenima je bila ekipa Bosne, a konačni rezultat bio je 0:3 za Zeničane.

Nakon što su u srijedu na Bilinom polju pobijedili Orašje 2:1, danas su crno-crveni u Visokom igrali i prijateljski meč s Bosnom, koja se takmiči u rangu iznad nego što je tim iz Zenice.

Da su Zeničani odlično spremni i uigrani, iako im prvenstvo počinje tek za mjesec dana demonstrirali su danas u Visokom protiv domaće Bosne, koja nije imala odgovor na sjajnu igru Čelika. Tim iz Zenice u prvom poluvremenu imao je nekoliko sjajnih šansi, ali nisu uspjeli da postignu gol, kao ni domaći tim, tako da je prvi dio okončan bez golova 0:0.

U drugom poluvremenu sjajna predstava gostiju, mladi Davud Čičak u 50.minuti pogađa za 0:1. Samo dvije minute kasnije isti igrač još jednom bježi odbrani domaćina i postiže svoj drugi gol i vodstvo Čelika 0:2. Nastavili su se napadi gostiju, a rezervista Mahmutović u 78.minuti postiže gol za 0:3, što je bio i konačni rezultat utakmice u Visokom.

Čelik je u ovoj utakmici nastupio u sljedećem sastavu: Sejmen, Šabić, Smajić, Šehić, Popović, Salkić, Kovač, Piljug, Ibraković, Čičak i Kolić. U drugom poluvremenu ušli su: Mahmutović, Smriko, Kadrić, Horić, Šišić i Durmiš.

Zeničani će do početka sezone u Kantonalnoj ligi ZDK odigrati još tri pripremne utakmice, a nema sumnje da će crno-crveni na proljeće biti mnogo jači nego jesenas, posebno u zadnjoj liniji, gdje se već osjeti veliki napredak i čvrstina dolaskom Dženana Smajića.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno