Zenica

CCI o radu Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozitivna stvar u radu Vlade Zeničko dobojskog kantona za prvih 6 mjeseci tekuće godine je donošenje Programa mjera štednje i ukidanje funkcije savjetnika, ukazano je na današnjoj pres konferenciji Centara civilnih inicijativa.

-Aktuelni sastav Vlade, (koju čine ministri SDA,HDZ i DF), kasno je imenovan, tek u martu i slijedom toga kasnilo je i donošenje Programa rada i budžeta za 2015. godinu, ukazao je Ivica Čavar, konsultant CCI-a,ističući da ohrabruju mjere o smanjenju javne potrošenje i aktueliziranju Programa mjera štednje.

Dokumenti kao što su Budžet i Program rada moraju se donijeti u posljednjem kvartalu godine za godinu koja slijedi,podsjećaju u CCI-u. S druge strane, Vlada koja nema nijednu pripadnicu ljepšeg pola, prema riječima Čavara, krši Zakon o ravnopravnosti polova.

I Vlada i Skupština ZDK kasne sa usvajanjem zakona i drugih propisa i trenutno su u nivou od jedne trećine produktivnosti u donošenju akata, što znači da je u drugom polugodištu neophodno intenzivirati aktivnosti koje bi u konačnici značile poboljšanje ukupnog ambijenta za život građana ovoga kantona, dodao je Čavar. On je podsjetio da je dostignuti budžetski deficit ZDK oko 70 miliona maraka. (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno