Zenica

Pomen za poginule vojnike HVO Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici Udruge domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Zenice danas su na mjesnom groblju “Sveti Marko” u naselju Čajdraš kod Zenice, uz prigodan komemorativni program održali pomen na prvu, ali i sve ostale žrtve zeničkog HVO-a tokom ratnih dešavanja.

Saborci i veterani domovinskog rata, članovi porodica i brojni mještani Čajdraša i okolnih naselja položili su cvijeće i vijence, i upalili svijeće na grobu prve žrtve zeničkog HVO-a Zorka Žepačkića i grobu don Bože Markotića, bivšeg vojnog kapelana HVO-a Zenice i čajdraškog župnika u najtežem periodu ove župe.

Nakon polaganja cvijeća i vijenaca u Župnoj crkvi “Srce Isusovo” u Čajdrašu služena je misa zadušnica za sve poginule branitelje Hrvatskog vijeća obrane Zenice, koju je predvodio velečasni Tomo Knežević iz Sarajeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno