Sudske klupe

Čak 2.212 parking kazni u 2015.

 

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu januar-mart 2015. godine realizovali akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području Zeničko-dobojskog kantona, sa posebnim akcentom na kontrolu mirujućeg saobraćaja. Tom prilikom, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji se odnose na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila, izdato je 2.212 prekršajnih naloga: 1.115 prekršajnih naloga je lično uručeno vlasnicima vozila, dok je 1.097 prekršajnih naloga ostavljeno na vidnom mjestu na vozilima kojim su počinjeni prekršaji.

Ovom prilikom još jednom podsjećamo vozače na zabranu zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestima na kojim je zakonom zabranjeno i gdje bi ista ugrožavala bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka. Pozivamo vozače da, u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati vozilo, postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast. Svako drugo ponašanje i odstupanje od važećih odredbi će biti sankcionisano od strane policijskih službenika.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem