Kultura

FOTO: Premijernom izvedbom u BNP Zenica počeo 3. IFET

FOTO: Premijernom izvedbom u BNP Zenica počeo 3. IFET  – Treći po redu Internacionalni festival edukativnog teatra u organizaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica počinje danas, 4. decembra premijernom izvedbom predstave „Ko smo mi i čime se bavimo?“ i trajat će do pinedjeljka, 11. decembra.

Na konferenciji za medije povodom otvaranja 3. IFET-a su govorili rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Miroljub Mijatović i saradnica za odnose s javnošću Merima Handanović.

Mijatović je na konferenciji za medije najavio 14 progamskih aktivnosti u okviru 3. IFET-a, od kojih su dvije smotre i to 9. smotra dramskog stvaralaštva vrtića, osnovnih i srednjih škola, zatim 6. smotra dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama. Pored smotri, bit će upriličene dvije radionice plesnog teatra, koje su novitet ove godine, a koje vodi Nataša Milivojević iz Beograda. Mijatović je naglasio da će u okviru IFET-a biti izvedeno osam predstava u Zenici, Kaknju i Zavidovićima. Predstava koje se izvode su nastala u produkciji pozorišta iz Zenice, Subotice, Zagreba, te Sarajeva. Poseban značaj ovogodišnjem IFET-u daje činjenica da će biti izvedeni programi slijepe i slabovidne djece, te djece ometene u razvoju, čime još jednom Bosansko narodno pozorište Zenica daje svoj doprinos u borbi za jednakost i ravnopravnost.

Saradnica za odnose s javnošću Merima Handanović je naglasila da Bosansko narodno pozorište Zenica već 67. sezonu daje doprinos u razvoju i približavanju pozorišta za najmlađe. Tako, pored koordinacije Evropskom manifestacijom Noć teatra – Noć teatra za BiH, te pored Festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra, Bosansko narodno pozorište Zenica ima jednistven festival posvećen djeci i njihovoj pozorišnoj edukaciji.

Današnjom premijernom izvedbom predstave „Ko smo mi i čime se bavimo?“ u režiji Miroljuba Mijatovića, a u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Crvenog križa općine Zavidovići, zvanično je otvoren 3. internacionalni festival edukativnog teatra 2017.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem