Košarka

Bh. košarkašice poražene u osmini finala Evropskog prvenstva A divizije

Nedžla Kovačević u prodoru
Nedžla Kovačević u prodoru
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. košarkašice poražene u osmini finala Evropskog prvenstva A divizije – Naša ženska U20 košarkaška reprezentacija poražena je u osmini finala od Rusije na prvenstvu A divizije za košarkašice u Portugalu.

Rezultat: Rusija – BiH 91:65 (24:13), (22:19), (19:14), (26:19);

Reprezentacija Rusije od samog početka je preuzela inicijativu, a već nakon prve četvrtine njene igračice imale su prednost od 24:13. Do poluvremena, prednost Ruskinja povećala se na 14 razlike (46:32), te su znalački privele kraju i meč završile s pobjedom od 26 razlike (91:65). Naša selektorka reprezentacije, Mara Lakić-Brčaninović, sredinom drugog  poluvremena u igru je uvela i košarkašice, koje su imale manju minutažu u prethodne tri utakmice na prvenstvu.

Najefikasnije u našem timu bile su Milina Mišeljić (17), Melisa Brčaninović (13), te Lejla Omerbašić i Jovana Marković po 10 poena.

Nakon ovog eliminacijskog poraza, košarkašice Bosne i Hercegovine do kraja Evropskog prvenstva očekuju utakmice razigravanja od 9. do 16. mjesta za opstanak u A diviziji, gdje tri zadnje plasirane reprezentacije ispadaju u B diviziju. Pobjednice u osmini finala idu u četvrtfinale i borit će se za prvaka Evrope A divizije u kategoriji U20.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra u četvrtak 13.7. u 21,45 sati, a protivnik će se znati nakon završetka svih utakmice osmine finala.

E.Imamović

Foto: www.fiba.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno