Politika

BPS – Sefer Halilović: Da li je BiH šaptom pada?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BPS – Sefer Halilović: Da li je BiH šaptom pada? – Povjerništvo Regionalnog odbora BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona , izražava zabrinutost za opstojnost Bosne i Hercegovine kao nezavisne i cjelovite države  u njenim međunarodno priznatim granicama. Povjerništvo Regionalnog odbora BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona , izražava zabrinutost za opstojnost Bosne i Hercegovine kao nezavisne i cjelovite države  u njenim međunarodno priznatim granicama.

Ovaj posljednji događaj u Istočnom Sarajevu vezan za otkrivanje spomenika , Vitaliju Ćurkinu, preminulom ambasadoru ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama , koji je svojevremeno rekao Rusko “NE” rezoluciji o genocidu u Srebrenici, tjera nas na pitanje koje glasi : “Da li Bosna i Hercegovina  šaptom pada” ? Reakcije aktuelne vlasti na ovo drsko miješanje u unutrašnju politiku Bosne i Hercegovine od strane ruske federacije , još jedan je primjer da u Bosni i Hercegovini  ima sve manje iskrenih patriota, državotvornih faktora i onih snaga koje će stati na branik očuvanja nezavisne, cjelovite i međunarodno priznate Bosne i Hecegovine , kako je to znao učiniti prvi komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine, general Sefer Halilović, u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine .

Pitamo se gdje je tu aktuelna vlast, gdje je tu međunarodna zajednica i na koncu gdje je tu Visoki predstavnik gospodin Valentin Incko?  Naše je mišljenje da svi spavaju dubokim snom i da su čvrsto opredijeljeni da svako od njih sačuva  pozicije i dio vlasti koje trenutno imaju , ne vodeći računa o budućnosti Bosne i Hercegovine. Povjereništvo Regionalne organizacije BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona smatra da je na sceni bezskrupulozno čerečenje Bosne i Hercegovine , prije svega iznutra od strane  manjeg entiteta Bosne i Hercegovine  , iz Republike srpske , a onda i od strane istoka i zapada kao i od strane “zaštitnika” srpskih interesa u  Bosni i Hercegovini sa područja Evrope .

Kako drugačije tumačiti  učestale i bezobzirne mnogobrojne aktivnosti i atake  Srbije, Ruske Federacije i Hrvatske na teritorijalnu cjelovitost, suverenitet i neovisnost jedne međunarodno priznate države,  Bosne i Hercegovine , nego kao agresiju u miru i dovršavanje neostvarenih ciljeva u nedavno završenom agresorskom ratu od 1992 do 1995.godine? Je li nam to mirovni Dejtonski sporazum i njegov Anex 4,  postao sredstvo za ostvarivanje tih ciljeva i jedna vrsta švedskog stola pa svako uzima onoliko i ono iz tog mirovnog sporazuma što njemu trenutno treba i odgovara?

Čini nam se da je naša država osuđena da vrlo brzo postane zemlja staraca jer nam svakodnevno odlaze mladi i školovani formirani ljudi a natalitet i stimulisanje rađanja novih generacija je negdje na repu liste prioriteta aktuelne vlasti. Zato pozivamo sve iskrene patriote , sve bosance i hercegovce , sve građane Bosne i Hercegovine , da ne dozvole da Bosna i Hercegovina šaptom padne i da sačuvamo državu Bosnu i Hercegovinu u njenim međunarodno priznatim granicama po mjeri svih nas.

Narode BiH , probudi se !

Povjereništvo Regionalne organizacije BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno