Politika

BPS – Sefer Halilović: saopćenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BPS – Sefer Halilović: Nedovoljna briga kantonalne vlasti za socijalno ugrožene i siromašne kategorije – Analizirajući  aktivnosti svog zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona , gospodina Senada Trake , Povjereništvo Regionalnog odbora BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona, daje sljedeće saopštenje za javnost.

Analizirajući  aktivnosti svog zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona , gospodina Senada Trake , Povjereništvo Regionalnog odbora BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona, daje sljedeće saopštenje za javnost. Zastupnik BPS- Sefer Halilović u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona , gospodin Senad Trako , je u svom radu ispoljio potpunu brigu , angažovanost  i odgovornost prema najugroženijim  i najosjetljivijim kategorijama u našem kantonu , kao što su : djeca i njihovo pravo na dječiji dodatak, porodilje, srednjoškolci, demobilisani borci , nezaposleni koji su na evidenciji zavoda za zapošljavanje itd. Simptomatično je da njegove inicijative i prijedlozi , za poboljšanje uslova života navedenih kategorija , u pravilu dolaze pod oštre kritike i negativan stav  vladajuće oligarhije u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona , na čelu sa strankom SDA i njihovim satelitima , a ponekad i onim  koji su  im direktni protivnici pa i članovi tzv. “koalicije”,  koje sad ima a sad nema.

Povjereništvo Regionalnog odbora BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona smatra da je na sceni “INTERESNA ” koalicija i to koalicija dvije dominantne političke stranke na vlasti  SDA  i SBB , koje su čas ljuti neprijatelji čas žive u lažnoj idili zarad očuvanju pozicija koje trenutno imaju. Napominjemo da je naš zastupnik, gospodin Trako Senad, na sjednicama Skupštine Zeničko -dobojskog kantona pokretao inicijative za opšte dobro i poboljšanje uslova  za najugroženije kao što su: Izmjena zakona o dječijem doplatku, koji je sramno nizak u našem kantonu i iznosi svega 14,35 KM po jednom djetetu i najniži je od svih izdvajanja ze te potrebe u Bosni i Hercegovini, zatim izmjena  zakona o kantonalnim taksama gdje se zalagao da  takse ne plaćaju građani koji su nezaposleni, koji se nalaze na evidenciji za nezaposlene i koji nemaju nikakvih prihoda.

Takođe bio je jasan i glasan o obaveznom usklađivanju Zakona o plaćama državnih službenika  sa federalnim zakonom još iz 2009.godine, predlagao je pomjeranje starosne granice djece šehida i poginulih boraca za određena prava do 35 godine njihovog života i prvog njihovog zapošljavanja  itd. Svi ovi prijedlozi našeg uvaženog zastupnika  su ostali samo prijedlozi jer sadašnja SDA-ovska vlast nije imala potrebnu dozu senzibiliteta , odgovornosti i želje da ih usvoji i planira potrebna sredstva za narednu budžetsku 2018. -tu godinu!

Zaista je to nevjerovatno, smiješno i zabrinjavajuće,  jer svaka vlast se mora brinuti o svojim stanovnicima a posebno o mladima, djeci,  o produžavanju   ljudske vrste u kantonu i šire i o našoj budućnosti .

Napominjemo da je programsko opredjeljenje BPS – Sefer Halilović usmjereno ka rješavanju problema najranjivijih i najsiromašnijih kategorija našeg društva, počev od djece, školske omladine, djece šehida i poginulih boraca, demobilisanih boraca i nezaposelenih građana , pa pozivamo sve zastupnike Skupštine Zeničko-dobojskog kantona da daju prioritet u rješavanju njihovih problema i stvaranju normalnih uslova života.

BPS – Sefer Halilović obećava da će ponovo potencirati i ako treba i po više puta uporno ponavljati inicijative za rješavanje ovih problema, kao što se odnosi na povečanju iznosa za dječiji doplatak na 30 KM.

Povjereništvo Regionalnog odbora BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno