Košarka

Bosnićevi Zmajevi ostvarili veliki napredak na listi: BiH 11. reprezentacija Evrope

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosnićevi Zmajevi ostvarili veliki napredak na listi: BiH 11. reprezentacija Evrope- Međunarodna košarkaška organizacija (FIBA) objavila je danas ažuriranu listu najboljih selekcija Evrope, na kojoj Bosna i Hercegovina zauzima visoku 11. poziciju.

U odnosu na prošli ranking, Bosnićevi Zmajevi napredovali ostvarili su skok za 14 mjesta.

Oni su vjerovatno drugo najveće pozitivno iznenađenje u balonu u novembru pa zaslužuju skok od 14 mjesta. Svaka čast – piše na stranici FIBA-e.

Podsjećamo da je košarkaška reprezentacija BiH uoči dvije posljednje utakmice kvalifikacija osigurala nastup na EuroBasketu.

Italija je na ovoj listi vodeća, ispred Francuske, Izraela, Hrvatske, Grčke, Gruzije, Slovenije, Španije, Srbije i Belgije, koja zatvara krug od 10 najbolje plasiranih selekcija.

Bosna i Hercegovina je ispred moćnih Rusije, Litvanije, Turske, Njemačke…

Za kraj vrijedi istaknuti da se ova lista kroji na osnovu zvaničnih utakmica evropskih timova u kvalifikacijama za Eurobasket i na njoj se nalaze 32 selekcije koje igraju kvalifikacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno