Košarka

Najava 18. kola Lige 13 BiH za žene – KK Jumper domaćin Igmanu, KŽK Čelik gostuje Konjicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najava 18. kola Lige 13 BiH za žene – KK Jumper domaćin Igmanu, KŽK Čelik gostuje Konjicu- Prvenstvo BiH u košarci za žene, Liga 13, u kojoj nastupaju i dvije zeničke ekipe, Jumper i Čelik, nastavlja se ovog vikenda utakmicama 18.kola. Već je odigrana jedna utakmica iz 18.kola, RMU Banovići – Rudar Sport 97:51, a ostalih pet utakmica na rasporedu je ove subote, 13.2.2021. godine. Ovo je 5.kolo drugog dijela prvenstva.

Utakmice se igraju bez prisustva gledalaca zbog trenutne epidemiološke situacije i pandemije sa koronavirusom, COVID-19, u cijelom svijetu.

Košarkašice Jumpera su domaćini ekipi ŽKK Igman iz Istočne Ilidže. U prvoj utakmici jesenas u Istočnoj Ilidži, 5.kolo, pobjedile su Zeničanke sa 81:86 na krilima kapitena Amne Kahrić (36 poena) i Amne Isaković (18). Utakmica je na rasporedu u subotu 13.2.2021.godine u 20 sati, gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Nominovane sudije za utakmicu u Zenici: glavni sudija Dženan Hasić, sudija 1 Ivan Jurić, sudija 2 Azur Lušija, a delegat Adis Delić.

KK Jumper je na omjeru od tri pobjede i 13 poraza, 10. mjesto na tabeli, a bio je slobodan u 6.kolu, dok je Igman sa omjerom od dvije pobjede i 14 poraza.

Drugi zenički ligaš, KŽK Čelik, u ovom 18.kolu gostuje, ove subote, ekipi Konjic. Jesenas u Zenici u 5.kolu slavio je Čelik rezultatom 69:56. Zenički KŽK Čelik je sa bilansom od 11 pobjeda i pet poraza, četvrto mjesto na tabeli. Ekipa Konjic je na omjeru od jedne pobjede i 14 poraza, 12. mjesto na tabeli.

Parovi 18.kola, izvor ksbih:

RMU Banovići – Rudar Sport 97:51 (odigrano)

Konjic – Čelik

Jumper – Igman

Play Off – Feniks

Jedinstvo Dženex – Orlovi

Mladi Krajišnik – „Leotar 03“

(Slobodna ekipa Brčanka)

E.Imamović

Foto arhiva/plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno