Zenica

BNP Zenica: Genocid kao mjesto kulturnog pamćenja – srijeda 20h

BNP Zenica: Genocid kao mjesto kulturnog pamćenja – srijeda 20h – Srebrenica je jedan od općeprihvaćenih simbola agresije na Bosnu i Hercegovinu, ali i simbol ljudskog stradanja te anticivilizacijske politike u Evropi na kraju 20. stoljeća. možda i najteže pitanje s kojim se suočava jedna zajednica nakon pokušaja njezina potpunog uništenja jeste pitanje kako pamtiti zločin ovakvih razmjera!?

Kakvo je mjesto srebreničkog genocida u kolektivnom, komunikativnom i kulturnom pamćenju Bosne i Hercegovine, ali i pamćenju Evrope i svijet? Kako strategiju kulturnog pamćenja orijentirati tako da srebrenićki genocid postane simboličko mjesto globalne nepravde, zločinačke politike te sumraka civilizacije!?

Izlazak iz štampe knjige Srebrenica MCMXCV Izdavačke kuće Vrijeme povod je da se povede javni razgovor o svim tim pitanjima, čime bi se pokrenula diskusija o jednoj od najvažnijih tema koja nadilazi granice bosanskohercegovačke zajednice.

Javni razgovor povodom objavljivanja knjige “Srebrenica MCMXCV” Izdavačke kuće vrijeme održat će se u srijedu u 20h U BNP Zenica. Gosti su Selvedin Avdić, Emir Suljagić, Kenan Zekić, Enis Omerović i Muamer Spahić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem