Naše Politika

FOTO: Grijanje nikad bolje, sjednice Gradskog vijeća zadnjih pet mjeseci uz grijalice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao i svake zime u Zenici neizbježna tema je gradsko grijanje. Nakon stavljanja u funkciju nove Toplane koja je predstavljena kao generacijski projekat, prema riječima onih koji bi trebali da brinu o uslovima života u ovom gradu, ista nije u mogućnosti da radi u punom kapacitetu zbog starih vrelovoda ili zbog diverzije, ostaje da se razjasni jer su oba odgovora za periode lošeg grijanja ove grejne sezone ponuđena.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, ponovo je bila pokrenuta tema grijanja u ovom gradu na koje mnogi građani imaju prigovore, iako iz JP “Grijanje” tvrde da problema nema.

Tom prilikom gradonačelnik Kasumović je stao u odbranu JP i grijanja (LINK NA NAŠU OBJAVU) te istakao da se radi o propagandi i da građani nikada nisu imali bolje grijanje i da su prezadovoljni.

Ironija sudbine kada se radi o grijanju jeste da sjednice Gradskog vijeća od 19. oktobra 2023, godine, tačnije posljednjih šest sjednica prolazi uz grijalice i nešto “brži ritam rada” zbog kako i gradonačelnik Kasumović je naveo u jednom od svojih izlaganja za govornicom “da se ne mrznemo” i “ja vas molim, hladno je”. Tako su gradski vijećnici, predstavnici službi Gradske uprave i Javnih preduzeća sjednice 19 oktobra, 28. novembra, 4., 8. i 29. decembra i 4. februara proveli uz grijalice i u jaknama, a i sam Kasumović većinu svojih “govora” drži u jakni ili kaputu (FOTOGRAFIJE U PRILOGU).

Interesantno će biti obrazloženje zašto sa nikad boljim grijanjem u gradu, sjednice Gradskog vijeća se održavaju uz dodatno zagrijavanje pozicije kod govornice odakle se obraćaju oni koji bi trebali da zastupaju interese svih građana ovog grada. Iako se, vjerovatno, razlog krije u načinu zagrijavanja same sale Gradskog vijeća odnosno nedostatku grejnih tijela (radijatora) ili sistema ubacivanja toplog zraka, sudbina je odredila da se o (ne)kvalitetu grijanja govori u ledenoj sali.

FOTO: SCREENSHOOT RTV Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno