Info

BiH na 76. mjestu najsigurnijih zemalja svijeta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH na 76. mjestu najsigurnijih zemalja svijeta – Bosna i Hercegovina je na 76. mjestu na najnovijoj listi najsigurnijih zemalja na svijetu koju je objavio Svjetski ekonomski forum (WEF).

Od 136 zemalja s popisa na 75. mjestu je Crna Gora, a Srbija na 72. mjestu.

Prva na popisu je Finska, koju slijede Ujedinjeni Arapski Emirati, a ekstra miran način života vodi se na dalekom Islandu, prenose mediji.

Slijede ih Oman, Hong Kong, Singapur, Norveška, Švicarska, Ruanda i Katar.

Hrvatska se našla na 24. poziciji, a Slovenija na 17.Na zadnjem mjestu završila je Kolumbija postavši tako najnesigurnija zemlja svijeta, a u stopu je prate Jemen, Salvador i Pakistan.

Velika Britanija je na popisu tek na 78. mjestu, a Amerika na 84.Neke zemlje, poput Sirije, uopće nisu uključene u ovo istraživanje.

Stvarajući ovaj popis, WEF je u obzir uzeo brojne parametre, a posebnu pažnju obratio je na sigurnost turista i poslovnih ljudi koji često putuju. Fokus je stavljen na teže zločine poput nasilja i terorizma, dok se sitni zločini nisu uzimali u obzir.

bhrt.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno