Info

Mapiranje fiksnog i mobilnog broadbanda u EU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mapiranje fiksnog i mobilnog broadbanda u EU – Europska komisija pokrenula je projekt Mapping: Mapiranje fiksnih i mobilnih širokopojasnih usluga u Europi (SMART 2014/0016). Taj se projekt temelji na Studiji o širokopojasnom i infrastrukturnom mapiranju (SMART 2012/0022). U okviru projekta SMART 2014/0016, interaktivna mrežna aplikacija mapiranja prikupljati će i mjeriti brzine širokopojasne povezivosti. Aplikacija će obuhvaćati sve države članice EU i EEA.

Tom aplikacijom će po prvi put podaci iz nacionalnih institucija članica EU i podaci privatnih operatora biti dostupni na jednoj platformi. Online baza podataka omogućiti će podatke iz pojedinih dijelova zemalja EU i EEA o kvaliteti fiksnih i mobilnih širokopojasnih usluga.

Projekt će biti predstavljen na ITU Forumu za regionalni razvoj 26. travnja u Vilniusu, u organizaciji regulatornog tijela za telekomunikacije Republike Litve, konferenciji koja okuplja predstavnike telekomunikacijskih i ICT tvrtki, kreatore politike u EU, predstavnike regulatora, industrije, akademske zajednice, regionalnih i međunarodnih razvojnih agencija i organizacija.

Očekuje se kako će sustav potpuno profunkcionirati do kraja ove godine.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno