Ostali sportovi

Tuka se priprema u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuka se priprema u Zenici- Amel Tuka, naš najbolji atletičar, oporavio se od povrede mišića koju je zadobio prije Balkanskog prvenstva, a zbog koje nije mogao nastupiti u Istanbulu.

Povreda na svu sreću nije ostavila traga, a bronzani sa Svjetskog prvenstva u Pekingu od jučer je u punom pogonu. Tuka je jučer stigao u Bosnu i Hercegovinu, a odmah je odradio i prvi trening.

Nastavio po starom

– Upravo sam završio prvi trening, nakon pauze zbog povrede. Danas (ponedjeljak op.a.) sam stigao u Bosnu i Hercegovinu i odmah sam na Kamberovića polju odradio trening maksimalnim intenzitetom. Dok je trajao oporavak od povrede radio sam u teretani i na bazenu, kao i vježbe snage, tako da sam odmah nastavio po starom i u istom ritmu kao i prije povrede. Drago mi je da sam ponovo bio na stazi, da sam trčao – kazao je Tuka na početku razgovora za Faktor.

Ističe da povreda mišića, zbog koje je pauzirao 11 dana, nije bila ozbiljna i da nije ostavila traga na njemu.

– Nije se radilo o nekoj ozbiljnijoj povredi na svu sreću. Bila je manja upala mišića i nakon pregleda odlučili smo da ne rizikujemo i da bi bilo najbolje da odmaram i ne izlažem se prevelikim naporima. Žao mi je što nisam nastupio na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, ali jednostavno nisam smio rizikovati. Ponavljam, najbitnije da se sada osjećam dobro, da sam spreman za sve što me očekuje – dodao je Tuka.

Amel Tuka, u razgovoru sa svojim trenerom, odlučio je da njegov prvi veliki nastup u 2016. godini bude miting Dijamantske lige koji će se održati u SAD-u.

Nastupi u Italiji

– Donio sam odluku, zajedno sa svojim trenerom da prvo veliko takmičenje na kojem ću nastupiti bude miting Dijamantske lige u američkom gradu Eugeneu, koje je na programu 28. maja. Tu trku organizuje Nike koji je i moj sponzor, tako da je to jedan razlog više zbog kojeg sam se odlučio nastupiti u SAD-u. Prije toga ću odraditi jednu ili dvije lakše trke, na manje poznatim i slabijim mitinzima u Italiji, a onda nakon Eugeneua tempirati formu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru – objasnio je Tuka.

(Adnan Pločo/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno