Biznis

BH Pošta: odluku o proviziji je donio BH Telecom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom mnogobrojnih medijskih natpisa koji su u zadnje vrijeme objavljeni u javnosti o temi plaćanje provizije BH Telecom-ovih računa na šalterima BH Pošte, saopštenjem su se oglasili i iz „JP BH POŠTA“ d.o.o. 

U saopštenju se navodi:

Plaćanje provizije na račune BH Telecoma u poslovnicama „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo uvedeno od 1. januara 2015. godine, na osnovu odluke „BH Telecoma“ d. d. Sarajevo kojom isti više neće snositi troškove naplate telekomunikacionih računa na komercijalnim šalterima.

S tim u vezi, BH Telecom je o odluci koju je donio obavijestio sve svoje korisnike putem telefonskih računa za 11. mjesec koji su na adrese korisnika dostavljeni u 12. mjesecu prošle godine. Shodno ovoj odluci, naplata poštarine za račune BH Telecoma na šalterima „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo će se vršiti od uplatioca računa.

Postupajući po odluci BH Telecom-a da se naplata poštarine za telekomunikacione račune prebacuje na korisnike, BH Pošta je blagovremeno obavijestila sve svoje poštanske jedinice kako bi se odluka BH Telecom-a odmah sa 1. januarom 2015. godine počela sprovoditi, odnosno da važeći Ugovor o izvršenju naplate računa za pružene telekomunikacione usluge BH Telecom-a i BH Pošte prestaje da važi sa 31.12.2014. godine. S tim u vezi, putem obavještenja na šalterima poslovnica BH Pošte, kao i prilikom uplate računa BH Telecom-a, šalterski radnik je dužan upoznati korisnika sa odlukom BH Telecom-a.

Također, na svim LCD displejima koji su instalirani u svim općinskim poštama, postavljeno je obavještenje kojim se obavještavaju korisnici naših usluga o jednostranoj odluci BH Telekoma da od 01.01.2015. godine više neće snositi troškove naplate računa – saopšteno je iz “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno