Politika

Bešić: Potezi vijećnika Aldobašića su grubo kršenje Poslovnika i Statuta, usmjereni i koordinirani sa skupom tzv.podrške Kasumoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica Diane Bešić  –

Iako sam jedina ovlaštena da sazivam sjednice Gradskog vijeća Zenica, putem određenih medija sam pročitala da je za sutra zakazana sjednica GV.

Ovim putem želim vas zvanično obavijestiti da sam kao predsjedavajuća zaprimila dvije inicijative, i to od dvije grupe vijećnika za zakazivanje sjednica Gradskog vijeća.

Jedna grupa vijećnika je tražila sazivanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o Prijedlogu Budžeta za 2020. godinu, a druga  o privremenom finansiranju.

Obzirom da je za obje inicijative ovlašteni predlagač materijala isključivo gradonačelnik, od istog sam zatražila dostavu tih materijala, ali do ovog momenta nisam dobila odgovor.

Kada gradonačelnik dostavi materijale moguće je u skladu sa Poslovnikom zakazati sjednicu.

Dakle, sve poteze koje je danas vijećnik Sanjin Aldobašić “vukao” grubo je kršenje Poslovnika o radu i Statuta Grada Zenice, te je očito je politikanski usmjereno i koordinirano sa najavljenim skupom takozvane  podrške gradonačelniku Kasumoviću.

Ponavljam, da bi sjednica bila održana, gradonačelnik mora dostaviti materijale u skladu sa Poslovnikom i odmah će biti sazvana sjednica Gradskog vijeća.

Diana Bešić, predsjedavajuća GV.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno