Politika

Sanjin Aldobašić – zahtjev Predsjedavajućoj GV Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanjin Aldobašić – član Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica
GRADSKO VIJEĆE ZENICA N/R: predsjedavajućoj Vijeća,
gospođi Diani Bešić

PREDMET: Obavijest,

Poštovana,

U vezi s Vašim dopisom od 13.02.2020. godine, upućenom gradonačelniku Grada Zenica, povodom prijedloga vijećnika u Gradskom vijeću Zenica za sazivanje hitne sjednice Vijeća, radi donošenja Odluke o privremenom finansiranju Grada Zenica, ovim putem u svojstvu predstavnika vijećnika koji su podnijeli navedeni prijedlog obavještavam Vas o sljedećem:

Od Vas kao predsjedavajuće Vijeća zahtjevamo da hitno u toku današnjeg dana odlučite po našem prijedlogu i da po istom ne rješavate zajedno sa prijedlogom za zakazivanje sjednice vijeća vijećnika SDA, A SDA i SBB-a, radi razmatranja Prijedloga Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, jer smo mi naš prijedlog za sazivanje hitne sjednice Vijeća podnijeli ranije i o istom ste shodno poslovničkim odredbama dužni postupiti nezavisno o drugom prijedlogu. Donošenje Odluke o privremenom finansnsiranju na hitnoj sjednici za petak, 14.02.2020. godine Vas ni u čemu ne sprječava da u odnosu na prijedlog vijećnika SDA, A SDA i SBB-a sačekate sa dostavljanjem prijedloga budžeta od strane ovlaštenog predlagača u razumnom roku, što također predstavlja razlog zbog kojeg sc protivimo da postupanje po našem prijedlogu na bilo koji način uslovljavate sa udovoljavanjem traženja iz prijedloga druge grupe vijećnika.

U suprotnom, ukoliko hitno ne odlučite po našem prijedlogu i ne sazovete sjednicu za petak, 14.02.2020. godine, kako smo to tražili i kako Vam je to Vaša poslovnička obaveza, ovim putem Vas obavještavam da ćemo istu sjednicu održati sutra u Velikoj sali Grada Zenica, sa početkom u 10,0() sati, o čemu ćemo obavijestiti i sve medije.

Stoga Vam se u prilogu ove obavijesti, po saglasnosti gradonačelnika, dostavlja Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Grada Zenica, smatrajući da Sll time ispunjeni svi poslovnički uslovi za održavanje predmetne hitne sjednice i donošenja navedene odluke.

S poštovanjem,
U Zenici, 13.02.2020. godine
Član Radnog predsjedništva Sanjin Aldobašić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno