Biznis

Benzinske pumpe ukidaju gorivo dizel D4?

Benzinske pumpe ukidaju gorivo dizel D4? – Na bugojanskim pumpama i u Srednjobosanskom kantonu pojedine benzinske pumpe su iz prodaje izbacile gorivo dizel D4, poznatije kao jeftiniji dizel, prenosi Bugojno-danas.info.

Kako portal Bugojno Danas saznaje od vlasnika jedne benzinske pumpe u Bugojnu, inspekcija obilazi sve prodavače naftnih derivata i naređuje da se obustavi prodaja dizela D4 jer se zakonom više ne može prodavati.

Kontaktirali smo već Ministarstvo trgovine Federacije BiH te nakon nekoliko poziva kojim su nas preusmjeravali od jedne kancelarije u drugu, niko nije znao odgovor kazavši da su nadležni za promjenu cijene kada prodavači naftnih derivata dostave cjenovnike.

U Federalnom ministarstvu energije rudarstva i industrije su nam kazali da nisu upoznati o pomenutom pitanju odnosno da je kolega koji se bavi tom tematikom na godišnjem odmoru povodom praznika te da pozovemo u ponedjeljak.

Nažalost, ovo je udar na poljoprivrednike i, možemo reći, siromašniji narod koji su u svoja vozila i poljoprivredne mašine sipali upravo dizel D4, dok je dizel D5 u prosjeku na svakoj bemzinskoj pumpi bio skuplji za oko 5 pfeninga.

Ovih dana u Federaciji BiH je poskupilo gorivo od 5-7 pfeninga po litru.

U Bugojnu još 2 benzinske pumpe u ponudi imaju dizel D4 gorivo i ono košta 1.81 KM po litru to su Energopetrol u Čaušlijama i Hifa petrol.

Kada su druge cijene u pitanju, dizel D5 košta 1,76 KM po litru na Nestrovoj pumpi u Kopčiću a 1,81 KM na ABI, Promingu i Ćurkoviću.

Najniža cijena goriva benzin super 95 košta 1,81 KM po litru na dvije bugojanske benzinske pumpe Nestro i Proming dok je super 98 najniža cijena 1,96 KM po litru na Nestro benzinskoj pumpi.

Autor: akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem