Biznis

Porezna uprava FBiH: Ako želite pravednu državu platite porezni dug

“Blagovremenim plaćanjem poreznih obaveza doprinosite izgradnji pravednog društva i zakonitom poslovanju koje je za vas najbolji i najsigurniji način poslovanja. Posebno podsjećamo porezne obveznike koji imaju porezni dug koji je nastao zaključno do 31. decembrom 2016. godine, da uplatom ovog duga do 31. decembra ove godine imaju mogućnost da ostvare pravo na otpis zateznih kamata na javne prihode u iznosu od 0,04 posto dnevno ili 14,6 posto godišnje i tako ostvare korist od otpisa zateznih kamata”, naveli su iz Porezne uprave FBiH u saopćenju za javnost.

Zahtjev za otpis zateznih kamata (Obrazac ZAOK), se može preuzeti na web stranici Porezne uprave Federacije BiH www.pufbih.ba, u dijelu obrasci – Zakon o visini stope zatezne kamate na javne prihode, ili na ovom linku, a isti se podnosi neposredno ili putem pošte nadležnoj organizacionoj jedinici Porezne uprave Federacije BiH kod koje se podnosilac zahtjeva vodi kao porezni obveznik.

Porezna uprava Federacije BiH se zahvalila svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obaveze i pozvala i ostale porezne obveznike da to blagovremeno čine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem