Kultura

Baletna predstava „Panta Rhei“ Narodnog pozorišta Sarajevo na sceni BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Baletna predstava „Panta Rhei“ u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač i u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena u utorak, 10. oktobra u 20 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

„Panta Rhei“ je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama savremenih kompozitora. Prvi dio predstave nosi naziv Sjenke, a koreografisan je na muziku svjetski poznatog italijanskog kompozitora Ludovica Einaudia. Drugi dio predstave je Buđenje za koji je muziku komponovao mladi bh. kompozitor Toni Toplan, a treći dio Tajna rađen je na muziku afirmisane bh. kompozitorice Svjetlane Bukvich koja već dugi niz godina živi i radi u New York-u.

U predstavi uz prve soliste Tamaru Ljubičić i Mihaila Mateescua, solističke dionice izvode Selma Efendić i Boris Vidaković. Ostatak ansambla čine: Ana Kuzmanović, Zulejha Kečo, Albina Huskić, Lejla Bajramović, Elio Arnoldo Villa Garcia, Til Čmančanin, Denis Zhuchenko, Goran Staniškovski i Ivan Salonski. Kostimografkinja je Amna Kunovac Zekić, dok scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno