Kultura

Mješoviti hor Art Sonore iz Zenice učestvovao je na Međunarodnom horskom festivalu u Herceg Novom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mješoviti hor Art Sonore iz Zenice učestvovao je na Međunarodnom horskom festivalu u Herceg Novom,koji se održao od 06.-08.oktobra 2023.godine.

Naime, Međunarodni horski festival u Herceg Novom je festival koji je za relativno kratko vrijeme postao prepoznatljiv ne samo u regionalnim, već i u širim međunarodnim okvirima. Ove godine na Festivalu je učestvovalo 25 horova iz 12 država i blizu 900 učesnika.

Mješoviti hor Art Sonore Zenica, u kategoriji takmičenja “horovi odraslih” osvojio je drugo mjestosa osvojenih 80,66 bodova, predstavivši se sa 4 različite kompozicije koje su članovi hora izveli “a capella”.

Posebno treba naglasiti da je žiri na ovogodišnjem Međunarodnom horskom festivalu bio u sastavu : dr Milena Injac, dirigent, redovni profesor i dekan Fakulteta umjetnosti u Nišu kao član žirija, dirigentica Jasenka Ostojić, profesorica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao predsjednik žirija te Tamara Adamov Petijević kao drugi član žirija , a koja je dirigent tri hora i dva simfonijska orkestra u Srbiji, što svakako ovo visoko drugo mjesto u pomenutoj kategoriji dovodi na još jednu veću razinu, sa stručnog stajališta.

Sigurno je da mješoviti hor Art Sonore iz Zenice zauzima prepoznatljivo mjesto kada je riječ o ovoj vrsti izvođenja muzike, te da ovaj hor čeka svijetla budućnos na muzičkoj sceni, uz finansijsku ali i medijsku podršku svih onih koji treba da prepoznaju kvalitet entuzijasta koji su se čine ovaj hor, na čelu sa prof.Jusić Sajidom, koji je ujedno i pokretač ove divne ideje i ekipe u našem gradu.

Članovi hora se zahvaljuju svima koji su za odlazak na ovaj festival dali finansijsku podršku, uz obećanje da će i ubuduće svoj grad ali i Bosnu i Hercegovinu predstavljati u najboljem svjetlu na muzičkoj i kulturnoj sceni, kako domaćoj tako i inostranoj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno