Zenica

Bajramske aktivnosti muftije zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bajramske aktivnosti muftije zeničkog – U nedjelju, 25. juna 2017. godine, u Sultan Ahmedovoj – Čaršijskoj džamiji u Zenici, održana je Centralna svečanost na području Muftiluka zeničkog povodom Ramazanskog bajrama.

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović klanjao je bajram-namaz i održao bajrmsku hutbu, a vazu–nasihat poslije sabah–namaza održao je hfz. mr. Enes ef. Beganović.

Nakon klanjanja bajram-namaza, u Uredu muftije zeničkog održano je tradicionalno bajramsko čestitanje.

Centralne manifestacije obilježavanja Dana šehida na području Muftiluka zeničkog održane su u Tešnju, u džematu Raduša, gdje je proučen šehidski mevlud, i Tesliću, u džematu Barići, gdje je u prisustvu velikog broja vjernika otvoreno spomen-obilježje za šehide ovoga džemata.

Navedenim manifestacijama prisustvovali su i muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić, glavni imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i glavni imam MIZ Teslić Džafer ef. Gračić.

Obraćajući se porodicama šehida na pomenutim programima, muftija zenički i muftija banjalučki, između ostaloga, istakli su da su nam šehidi u amanet ostavili vjeru, domovinu, slobodu i porodicu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno