Zenica

FOTO: Dan poslije velikog nevremena u Novom Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dan poslije velikog nevremena u Novom Vranduku – Danas 28.juna 2017.godine obišao sam samo nekoliko bašti u naselju Novi Vranduk nakon što je juče oko 18 sati područje Vranduka pogodilo veliko nevrijeme sa gradom veličine oraha, pa i sa duplo većim sa nepravilnim oblikom. Prema izjavama mještana ovakav grad nije zapamčen na ovom području, a pogotovo sa dužinom padanja oko 20 minuta, veličinom kuglica grada i količinom kao nikada.

Pričinjena je velika materijalna šteta, oštečenja su ogromna, a ponegdje i do 90% na usjevima, voću, povrću.
Vidio sam potpuno uništene rižve od tikava, stambolki, krastavaca, paradajz, kupus, gomile jabuka, krušaka, šljiva, oraha, šeftelija, malina i svega što ima u vrtovima i voćnjacima.

Bilježim i nekoliko oštečenja na prednjim i zadnjim staklima auta, na nešto slabijim krovovima štala, garaža, pa i razbijenih crijepova na kućama, te drugi niz oštečenja od grada.

Nisam obilazio ostala područja Vranduka, ali prema kazivanju mještana Koprivne, Varošišta, Ponirka i u ovim selima zabilježene su velike štete na svim usjevima, voću, povrću…

Vrijedni mještani Novog Vranduka cijeli dan su čistili svoje avlije, vrtove i bašte od, na silu otkinutih, jabuka, krušaka, šljiva, oraha, grančica, lišća…, te vozili u tačkama, sepetima, kantama za otpad.

Zabilježio sam i nekoliko fotografija sa lica mjesta, da se uvjerite u razmjere štete i posljedica nevremena od 27.6.2017.god.i to samo sa nekoliko mjesta u Novom Vranduku.

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno