Zenica

Projektom “SAVRŠEN SVIJET” izviđači Zenice i Prijedora nastavljaju zajedničke aktivnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projektom “SAVRŠEN SVIJET” izviđači Zenice i Prijedora nastavljaju zajedničke aktivnosti – Današnjim potpisivanjem ugovora između Saveza izviđača grada Zenica i Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država ( Department of State) počinje realizacija projekta “SAVRŠEN SVIJET”.

Izviđači Saveza izviđača Grada Zenica će ovim projektom u partnerstvu sa izviđačima Prijedora (OI “Dr. Mladen Stojanović”) uz pomoć granta Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država ( Department of State) u iznosu od 41.242 $ realizirati dvogodišnje aktivnosti koje će okupiti više od 800 adolescenata i mladih iz više BiH gradova.

“Savršen svijet” će obuhvatiti 3 interetnička mirovna volonterska kampa i 3 velike interetničke aktivnosti tokom kojih će 800 adolescenata i mladih iz Zenice, Prijedora i drugih gradova posjetiti jedni druge i raditi jedni sa drugima kroz više od 27.000 volonterskih sati.

Ovakav vid vannastavnih aktivnosti je prepoznat od Ministarstva vanjskih poslova SAD-a , koje je odlučilo da ponovo ukaže povjerenje našim organizacijama u nastojanju da pomognu mladim ljudima da razviju samopouzdanje, dostignu svoj puni potencijal i postanu aktivni članovi svoje zajednice.

“Savršen svijet” je povezivanje modela vannastavne vršnjačke edukacije sa volonterskim aktivnostima kroz mirovno obrazovanje mladih iz različitih vjerskih i kulturnih zajednica.

Prva aktivnost na očekuje već od 02 – 10. augusta u izviđačkom centru na Boračkom jezeru kada se održava prvi Interetnički volonterski mirovni kamp projekta “Savršen svijet”

Dobro nam došli!

PR TEAM SIGZ-a
www.sigze.org



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno