Sudske klupe

Bajramović osuđen zbog narušavanja javnog reda i mira i uvreda prema Mensudu Kelešturi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud u Zenici osudio je zbog djela narušavanja javnog reda i mira Muhameda (Omera) Bajramovića iz Zenice i kaznio ga novčanom kaznom, zbog djela koje je u javnosti imalo mnogo veće, uglavnom političke implikacije. Podsjećamo, Bajramović je mobitelom snimio akciju stanara jednog od ulaza u zgradi “Kineski zid” te ga na društvenim mrežama, zbog učešća u akciji tadašnjeg vijećnika mensuda Kelešture plasirao kao “krađu i preprodaju starog željeza”.

Iako je dio medija aktivno učestvovao u prenošenju Bajramovićevog videa, bez traženja odgovora o čemu se ustvari radilo, oštećeni Keleštura, koji je bio i predmet javnih prozivki sa političkih govornica, tužio je “snimatelja” zbog uvreda i neistina, te je sud više od godinu nakon događaja, donio presudu koju prenosimo u cjelosti.

Povodom presude Keleštura se oglasio u javnosti sljedećim javnim pozivom tadašnjem i aktuelnom gradonačelniku Fuadu Kasumoviću – Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je izvjesna osoba snimila čišćenje skloništa od strane članova kućnog savjeta u ulazu 7 zgrade u Mejdandžiku. Ta osoba je pritom komentarisala da se radi o mojoj krađi željeznog otpada. Poštovani gradonačelniče Kasumoviću, obzirom da ste na vašem profilu lično pohvalili snimatelja kao „savjesnog građanina koji je odgovorno postupio“ a time ga indirektno podržao u „inkriminiranju mene kao jednog od počinilaca krivičnog djela“.

Uzgred da pojasnim da je ta vaša „ugledna osoba“ odležala višegodišnju robiju i da je evidentirani liječeni narkoman, pa se pitam da li su takvi profili osoba vaša glasačka mašinerija, obzirom da ga kao takvog favorizirate. Vaša objava izazvala je lavinu komentara na fb profilu „Salyven O.“  i šire a od strane polusvijeta, patoloških, kriminogenih i o raznim opijatima ovisnih osoba. Isti su išli čak dotle da su životno prijetili ne samo meni nego i mojoj porodici . Pošto smo na lice mjesta predmetnog dana  zbog ometanja radova pozvali policiju ista je sačinila prijavu protiv snimatelja a Sud je 13.04.2021. godine  donio presudu u kojoj je po Vama „uglednog i odgovornog snimatelja“ kaznio pozamašnom novčanom svotom, a radove na čišćenju skloništa okarakterisao kao legalne. Stoga vas zbog neprimjerenog i zlonamjernog komentara, koji ste objavili a koji mi je nanio neizmjernu štetu , pozivam na javno izvinjenje , čime čete kao osoba koja obnaša odgovornu dužnost priznati da ste pogriješili i tako bar djelimično umanjiti pričinjenu mi štetu, a javnosti na uvid dajem predmetnu presudu, navodi Keleštura u pismu koje nam je dostavljeno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno