Kultura

„Avanture malog Zvjezdana“ u petak premijerno u BNP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom nastupajuće premijerne izvedbe predstave „Avanture malog Zvjezdana“ u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je održana konferencija za medije. Predstava za djecu „Avanture malog Zvjezdana“ prema tekstu Ludvíka Středa, u režiji Željka Miloševića i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će premijerno izvedena u petak, 3. marta u 19 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Prva reprizna izvedba je zakazana za subotu, 4. mart u 11 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Na konferenciji za medije tim povodom su govorili: umjetnička rukovoditeljica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Lajla Kaikčija, rukovoditeljica Dječije, omladinske i lutakarske scene Ermina Nišić, reditelj Željko Milošević, dramaturginja Nedžma Čizmo, glumice i glumac iz ansambla predstave: Anđela Ilić, Adna Kaknjo i Adem Smailhodžić.

Umjetnička rukovoditeljica Lajla Kaikčija je istakla da Dječija, omladinska i lutkarska scena ponovo sa Željkom Miloševićem i ansamblom predstave donosi lijepu i atraktivnu predstavu za djecu uzrasta iznad tri godine starosti. Kaikčija je kazala kako vjeruje da će ova predstava dugo ostati na repertoaru Zeničkog pozorišta upravo zbog zanimljive tematike i lijepih vizuelnih rješenja. Kaikčija se zahvalila reditelju i ansamblu predstave zbog lijepog projekta i predstave koja se poklanja najmlađoj publici.

Rukovoditeljica Dječije, omladinske i lutkarske scene Ermina Nišić je izjavila kako je ovo prva premijerna izvedba na Dječijoj, omladinskoj i lutkarskoj sceni u ovoj godini, te da ova predstava donosi lijepu poruku o ljubavi i prijateljstvu. Kako je navela Nišić, ova predstava je namijenjena najmlađoj publici, koja učeći o ljubavi u teatru jednog dana može postati stalna publika.

Reditelj predstave Željko Milošević se zahvalio upravi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na ponovnom pozivu i na ugodnom radu na predstavi. Milošević je kazao kako je ova predstava produkt cijelog tima predstave, te da predstava u sebi sadrži edukativni dio koji je jako važan u predstavama za djecu. Također je istakao da pored edukativnog djela, ova predstava ima za cilj i da najmlađoj publici priušti trenutke uživanja, smijeha i lijepog pozorišnog iskustva.

Dramaturginja Nedžma Čizmo je kazala da joj je ovo prva predstava za djecu koju radi sa profesionalnim glumcima u okviru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Čizmo je ovim povodom izjavila da je predstava izuzetno zabavna i za djecu i za odrasle, te da donosi uvid u druge kulture, u druge zemlje kroz ples, muziku i kroz vizuelni identitet.
Glumice i glumac iz ansambla predstave Anđela Ilić, Adna Kaknjo i Adem Smailhodžić su pohvalili sam proces rada, te izjavili kako je ovo predstava koju će sasvim sigurno zavoljeti najmlađa publika Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Adna Kaknjo i Adem Smailhodžić. Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Sabina Trnka, a scensku muziku Abidin Čolaković i Alen Ruvić. Za koreografiju je bio zadužen Semir Šerić.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno