Kultura

Izložba “Stara Bosna” povodom Dana nezavisnosti u Travniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija “Preporod”Zenica u okviru planiranih aktivnosti postavlja Izložbu “Stara Bosna” u ppovodu obiježavanja Dana nezavisnosti.Ove godine izložba će biti postavljena u Centru za kulturu u Travniku u okviru Svečane akademije ,koju organizuje Općina Travnik, Centar za kulturu u Travniku I BZK”Preporod” Travnik.Na izložbi će biti predstavljeno 15 slika ,a posebno je zadovoljstvo što će Travičani imati mogućnost vidjeti slike I svojih sugrađana ,koji su učestvovali na likovnim kolonija “Stara Bosna” u organizaciji Galerije “Preporod”Zenica. Slike ,koje će biti izložene, su različitih motiva I rađene su različitim tehnikama.

Iako Galerija “Preporod” Zenica u svom fundusu ima preko 140 slika ,nastalih na likovnim kolonijama, ovom prilikom će biti predstavljeno samo 15 slika i to autora:

Sead Emrić ( Bužim),Amina Avdić ( Konjic),Velid Trkić (Travnik ),Ena Heco ( Zenica) , Đenan Šehić ( Travnik),Berina Razić ( Travnik),Bekir Lubić ( Travnik), Jasmir Smailbegović ( Travnik),Nejira Serdarević ( Zenica ),Đenan Šahdan ( Travnik), Alma Islambgović ( Zenica ),Elevdina Hrustanović Šehić ( Travnik) i Muhamed Begić ( Zenica).

Otvaranje izložbe je u utorak,28.2.2023.godine u 19.00 sati u Centru za kulturu Travnik i izlložba se može  pogledati svaki dan do 6.3.2023.godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno