Kultura Zenica

NAJAVA: Divanhana u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Zavrzlama“ – posljednje studijsko izdanje bosanskohercegovačkog ansambla Divanhana je tokom protekle 2022. godine, uz veliku popularnost na domaćoj i regionalnoj sceni,  ostvarilo izuzetan uspjeh na međunarodnoj i svjetskoj sceni što je, na samom kraju godine, krunisano mnogobrojnim značajnim nagradama.

Bend koji svojom muzikom intenzivno radi na očuvanju tradicije ovih prostora, svoje posljednje studijsko izdanje će koncertno promovisati Bosankom narodnom pozorištu u Zenici, kojim će prije svega obradovati pripadnice ljepšeg spola, jer je prvi nastup rezervisan za obilježavanje Osmog marta, Međunarodnog dana žena.

Koncert će biti održan 7. marta sa početkom u 20:00 sati.

Svi zainteresovani za ovaj izuzetan događaj, ulaznice mogu kupiti u Službi marketinga i prodaje BNP – a Zenica, svaki radni dan od 09:00 do 15:30, rezervisati na brojeve telefona 032/242-604 i 062/859-555 i 063/797-555 ili email adresu: [email protected]

„Posebno nas inspiriše taj povratak kući, povratak domaćoj publici s kojom ćemo sevdisati već početkom marta, ali i kasnije, tokom cijele ove godine. Nekako je prosto tako da s domaćom publikom ostvarujemo najizravniji dodir zato što je sevdah tvorevina upravo našeg jezika i naše kulture. Ondje gdje duh publike sretne i prepozna naš izraz i naš duh, upravo tu sevdah i počinje. Mi se mnogo veselimo tom susretu i pozivamo vas da zajedno sevdišemo“ izjavila je vokalistica Divanhane Selma Droce.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno