Ostali sportovi

Tuka ponovno trči na Dijamantnoj ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuka ponovno trči na Dijamantnoj ligi – Najbolji bosanskohercegovački sportista Amel Tuka u nedjelju, 22. maja će u marokanskom Rabatu nastupiti na mitingu Dijamantne lige (Diamond league).

Nakon što je “preskočio” “dijamantske” nastupe u Dohi i Šangaju, Tuka će u nedjelju prvi put nastupiti na 800 metara na otvorenom terenu. Osim Tuke u Rabatu će u disciplini 800 metara takmičiti se i njegovi rivali Aman, Amos, Kszczot, Lewandowski, Rotich, Melly, Makloufi, Manoui, Bosse i Elguesse.

Iz ranijih Amelovih izjava, može se zaključiti da do nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, on nema poseban rezultatski imperativ i da mu je svaka trka podređene što boljoj pripremi za Brazil, gdje nas želi obradovati!

Međutim, poznajući njegov sportski duh, temperament i bosanski inat, sigurno je da njegovim rivalima u nedjelju neće biti lako da savladaju Amela Tuku, koji je ove sezone već imao odlična vremena na nešto kraćim dionicama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno