Info

Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH u dvodnevnoj posjeti gradu Sisak: Sastanak sa gradonačelnicom Siska i glavnim imamom Medžlisa IZ Sisak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

POSJETA GRADU SISAK U HRVATSKA SUSRET I SASTANAK SA GRADONAČELNICOM KRISTINOM IKIĆ BANIČEK

POSJETA ISLAMSKOM KULTURNOM CENTRU U SISKU I SASTANAK SA GLAVNIM IMAMOM MEDŽLISA IZ SISAK ALEM EF. CRNKIĆEM

Predstavnici Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH su u grada Sisak u Hrvatskoj se susreli se sa gradonačelnikom Kristinom Ivić Baniček u sjedištu Gradske Uprave. Bio je to veoma dobar i sadržajan sastanak na kojem se razgovaralo o saradnji grada Siska sa Asocijacijom Mostovi Prijateljstva BiH.

Prijateljstvo sa Šabanom Kadrićem dugogodišnjem uspješnom društvenom radniku i predsjedniku “Merhameta” Sisak je razlog našeg dolaska i naše želje za uspostavljanjem saradnje na polju kulture, sporta i međunarodne saradnje sa Gradom Sisak.
U Sisku živi nekoliko hiljada Bošnjaka koji su dobro organizovani kroz instituciju Islamske zajednice i dobrotvornog društva Merhamet.

Takođe, smo tokom dvodnevnog boravka u gradu Sisak posjetili i Islamski kulturni centar gdje smo se susreli sa glavnim imamom Medžlisa IZ Sisak Alem ef. Crnkićem sa kojim smo razgovarali o budućoj saradnji i zajedničkim aktivnostima i inicijativama.

Islamski kulturni centar sa džamijom koji se zove po predsjedniku Republike Turske Recepu Tayipu Erdoganu je prelijep sa odličnim sadržajima, i svako ko putuje ovim dijelom Hrvatske bi ga trebao posjetiti.

Čestitamo džematu Sisak koji u nedjelju obilježava 56 godina od osnivanja na radu i djelovanju kao i na velikom uspjehu, završetku izgradnje ove ljepotice koja je svečano otvorena prije godinu dana.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH uspostavljanjem prijateljstava pokazuje da za saradnju i prijateljstvo nema limita niti granica. Drago nam je što već godinama u tome uspjevamo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno