Info

Vremenska prognoza za naredne dane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza za naredne dane- Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i sa lokalnim pljuskovima očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Anadolu.

Jutros je u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša ili pljusak na sjeveru Hercegovine, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

“Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Lokalno može pasti malo kiše u sjevernim istočnim i centralnim područjima. U Hercegovini većinom sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusa.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove bit će dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima je moguć rijedak kratkotrajan lokalni pljusak.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući širom zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno