Politika

ASDA Zenica: Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ASDA Zenica: Saopćenje za javnost – Stranka demokratske aktivnosti ASDA-Zenica želi da se zahvali gradskoj administraciji za deklarativnu brigu za građane Grada Zenica iskazanu putem medijskih sredstava, a povodom neusvajanja Prostornog plana od strane Gradskog vijeća.

Nažalost, mišljena smo da se iza iskazane brige za građane kriju privatni interesi koji se pokušavaju progurati kroz predloženi Prostorni plan, a konkretno to se odnosi na privatni interes u vidu pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u građevinsko i planiranja izgradnje hidrocentrala. Iskazana nervoza i napuštanje sjednice Gradskog vijeća od strane gradskih zvaničnika potvrđuju naše mišljenje. Javnosti je poznato da je posljednji Prostorni plan za Zenicu donešen još davne 1986. godine, pa se s pravom postavlja pitanje zbog čega tolika žurba i nervoza sada kada se upleo privatni interes i postavilo pitanje odgovornosti Gradske uprave za javašluk.

Smatramo neosnovanim pravdanje da Prostorni plan Grada Zenica već duži period izrađuje Kantonalni zavod i da na njegov izgled i sadržaj Grad Zenica nema uticaj. Ako građani Zenice nemaju uticaj na izgled i sadržaj Prostornog plana našeg Grada, zašto ga onda i usvajati i potpuno je opravdana ovakva odluka Gradskog vijeća.

Izjave da se neusvajanjem Prostornog plana blokiraju investicije u Zenici i da Grad nema budućnost su proizvoljne i pokrivene privatnim interesima. Grad Zenica već trideset godina nema Prostorni plan, a Grad živi, razvija se i u isti se investira. Sjetimo se Gradske Arene, Glavne gradske magistrale, zgrade Kantonalnog tužilaštva, Poslovnih zona , izgrađenih puteva, škola, vjerskih i stambenih i poslovnih objekata, itd.

Stranka demokratske aktivnosti ASDA Zenica će uvjek podržavati projekte koji su u interesu svih građana našeg Grada i uporno se suprostaviti i obznaniti promicanje privatnih intersa i lobija kao opštekorisnih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno