Politika

BPS – Sefer Halilović: revizorski izvještaj o finansiranju stranaka u 2015. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BPS – Sefer Halilović: revizorski izvještaj o finansiranju stranaka u 2015. godini – Povjereništvo  regionalnog odbora BPS -Sefer Halilović Zeničko dobojskog kantona  smatra, da je revizorski izvještaj Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine  o pregledu i reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015.godinu koji je obavljen u  skladu sa zakonom o finansiranju političkih stranaka, prava slika stanja stvari u našem društvu i odraz političkog stanja u BiH.

Povjereništvo  regionalnog odbora BPS -Sefer Halilović Zeničko dobojskog kantona  smatra, da je revizorski izvještaj Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine  o pregledu i reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015.godinu koji je obavljen u  skladu sa zakonom o finansiranju političkih stranaka, prava slika stanja stvari u našem društvu i odraz političkog stanja u BiH.

Naime , prema pomenutom izvještaju za 2015.godinu od ukupno 118 političkih stranaka njih samo 33 nisu  prekršili  Zakon  o finansiranju političkih stranaka i Izborni zakon Bosne i Hercegovine !  U ovoj  grupi stranaka  je i BPS – Sefer Halilović , jedina parlamentarna stranka , koja je u kontrolisanom periodu radila po zakonu i nije kršila odredbe Zakona o finansiranju političkih stranaka i Izborni zakon Bosne i Hercegovine.

Iz ovog izvještaja proizilazi da “velike” vladajuće stranke , kao što su : SDA, SBB, SDP, HDZ , pa onda i DF, Stranka za BiH, ASDA i mnoge druge , krše odredbe navedenih zakona, nezakonito se ponašaju, a opet vladaju! To bahato ponašanje vladajućih stranaka još jednom potvrđuje svu apsurdnost i licemjerstvo  našeg političkog sistema i neopravdano i nezakonito trošenje  velikog dijela budžetskih sredstava iz kojih se finansira rad političkih stranaka.

Povjereništvo regionalnog odbora BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskok kantona, poziva nadležne iz Centralne izborne komisije da oštro i beskompromisno kazne sve  one koji krše zakon i koji nezakonito krčme teško stečeni novac građana Bosne i Hercegovine. BPS – Sefer Halilović će svoju političku borbu,  i dalje nastaviti , na osnovu zakona i propisa ove države, države Bosne i Hercegovine , domovine svih patriota i građana Bosne i Hercegovine. Pozivamo građane da dobro razmisle u odabiru i davanju povjerenja između onih koji se pridržavaju zakona i važećih propisa i onih koji krše zakone i propise već duže vrijeme.
Povjereništvo Regionalnog odbora BPS – Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno