Info

ArcelorMittal Zenica: Informacija o uplaćenim doprinosima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica: Informacija o plaćenim doprinosima – ArcelorMittal Zenica je uplatio sve doprinose odmah po presudama, što može potvrditi i Porezna uprava i Zavod PIO/MIO, samo je potrebno neko vrijeme za popunu tolikog broja obrazaca za toliko radnika, te će proces dalje teći kontinuirano.

Za sve radnike ArcelorMittal Zenica (uključivši i penzionere) su na osnovu sudskih presuda uplaćeni svi doprinosi i porezi u skladu sa zakonom, što znači  i Doprinos za PIO/MIO, što je pregledala i Porezna uprava i potvrdila Inspekcijskim Nalazom u kompaniji ArcelorMittal Zenica. Problem je nastao u popunjavanju ogromne dokumentacije koja zahtjeva značajan vremenski period a koja je neophodna za korekciju predatih M-4 obrazaca na godišnjem nivou od 2004.-2010. godine i na mjesečnom nivou od 2011.-2012. godine, te provjeri svih podataka iz svih dokumenata i uplata od strane Zavoda PIO/MIO i Porezne uprave za period koji pokriva od 2011. godine, kako bi Zavod PIO/MIO izvršio korekciju Rješenja penzionerima.

Zbog zakonskih obrazaca i zahtjeva kontrole nije bilo moguće naći rješenje „masovnog unosa podataka“, te je ArcelorMittal Zenica jedino preostalo da rješava u kontinuitetu pojedinačno slučajeve, jedan za drugim, tj. popunjava dokumentaciju i šalje službeno organima Zavoda PIO/MIO i Porezne uprave. Proteklih dana se pojavio veliki broj penzionera sa zahtjevima za predaju dokumentacije, što nije moguće odraditi u kratkom roku zbog razloga koji su navedeni.

ArcelorMittal Zenica je uplatio sve doprinose odmah po presudama, što može potvrditi i Porezna uprava i Zavod PIO/MIO , samo je potrebno neko vrijeme za popunu tolikog broja obrazaca za toliko radnika, te će proces dalje teći kontinuirano.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno