Zenica

ArcelorMittal Zenica gradi školsko igralište u Peharama, vrijednost projekta 240.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić razgovarao je u svom uredu s generalnom direktorom kompanije “ArcelorMittal” Zenica (AMZ) Nikhilom Mehta, a sastanku je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić.

Premijer Bašić je informisao direktora AMZ-a sa aktuelnim projektima i mjerama Vlade Zeničko-dobojskog kantona za podršku privredi, sa fokusom na mjere u svim oblastima koje su poduzimane u vremenu pandemije virusa korona.

Izrazio je zadovoljstvo socijalnim dijalogom u ovom kantonu putem Ekonomsko-socijalnog vijeća ZDK-a, koje zastupa i interese velikih kompanija, među kojima je i AMZ. Također je istakao spremnost Vlade da bude podrška i servis AMZ-u u okviru svih nadležnosti Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Direktor Mehta upoznao je premijera Bašića sa poslovanjem ove kompanije, koja je najveći izvoznik u BiH, s akcentom na društveno odgovorne projekte koje realizira u gradu Zenica.

Direktor AMZ-a je potvrdio da će ova kompanija finansirati izgradnju školskog igrališta OŠ “Alija Nametak” Pehare. U mjesecu maju već bi trebalo biti u funkciji novo sportsko igralište dimenzija 33,9×49,10 m sa dvije tribine, ogradom i rasvjetom, a vrijednost ovog projekta je 240.000 KM.

Mehta je izrazio spremnost da AMZ tokom 2022. godine finansira još jedan projekat školske infrastrukture u Zenici, a ministar Kozlić je iznio konkretne prijedloge projekata.

Na sastanku je dogovoreno delegacija Vlade ZDK-a uskoro posjeti kompaniju ArcelorMittal Zenica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno