Zenica

ArcelorMittal i Vlada ZDK izgradili novo sportsko igralište OŠ Alija Nametak Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Generalni direktor ArcelorMittal Zenica Nikhil Mehta i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić svečano su predali na korištenje novoizgrađeni sportski poligon u sklopu OŠ “Alija Nemetak” u Peharama.

Izgradnja igrališta sa pratećom infrastrukturom i rekvizitima koštala je 250.000 KM, a najveći dio sredstava osigurao je vodeći bh. proizvođač čelika, dok je Vlada ZDK putem resornog ministarstva finansirala izradu projektne dokumentacije i dio radova.

Ministar Kozlić zahvalio je “ArcelorMittalu” što kroz ovakve projekte pokazuje da je društveno odgovorna kompanija.

Naglasio je da je unapređenje oblasti obrazovanja jedan od prioriteta aktuelne Vlade ZDK-a, koja je protekle četiri godine obnovila čak 60 objekata škola i fakulteta, izgradila četiri nove škole, pet fiskulturnih sala i desetak sportskih igrališta.

Najavio je skori početak radova na rekonstrukciji ove prigradske škole koju pohađa 440 učenika, a gravitira joj područje sa oko 12.000 stanovnika.

-Za OŠ “Alija Nametak” osigurali smo preko milion maraka u sklopu aranžmana sa njemačkim KfW-om. Ova škola će sigurno biti jedna od najljepših budući da rekonstrukcija obuhvata vanjske i unutrašnje radove u školama – kazao je Kozlić, dodajući da se privode kraju i radovi na PŠ Jezero.

Naglasio je da je aranžman s KfW-om vrijedan 7 miliona KM, od čega je polovina grant sredstava, a pored OŠ “Alija Nametak” obuhvatit će rekonstrukciju još sedam škola u ZDK-u.

Direktor ArcelorMittala rekao je da je sretan što vidi radost na licima učenika koji će koristiti ovo igralište i što će biti od koristi cjelokupnoj lokalnoj zajednici.

Igralište će nositi ime lokalnog NK „Drugari“, koji su nakon svečanosti odigrali revijalnu utakmicu.

Više FOTOGRAFIJA NA LINKU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno