Zenica

Ansambl Bosniafolk obilježio 20 godina postojanja i rada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ansambl Bosniafolk obilježio 20 godina postojanja i rada – Povodom 20 godina postojanja i rada u subotu  je u prepunoj sali Bosasnkog narodnog pozorišta u Zenici održan cjelovečernji rođendanski koncert Ansambla Bosniafokl Zenica. Na sceni se predstavilo oko 150 učesnika-članova Bosniafolka, sa originalnim izvedbama i to 5 scenskih postavki A-folklornog ansambla, tri grupe dječijeg folklornog ansambla, voklani solisti Emina Sinanović, Sanela Rušidović i Muris Šarić uz pratnju narodnog orekstra,  vokalna grupa “Iskre” zenička glumica Sabina Kulenović tekstom o Bosni, te professor harmonike Amir Pucara, a prikazan je film o radu Ansambla  u protekle dvije decenije.

-Trebalo bi mnogo riječi i vremena da se iskaže sve kroz šta je Ansambl Bosniafolk prolazio da bi danas bio to što jeste.  Ipak, pamtimo samo lijepe trenutke. Trudili smo se i uspjeli da postanemo prepoznatljiv brend i ime, prepoznato kako u Gradu Zenici tako i šire.  Naša misija i cilj su jasni, očuvanje naše tradicije, stvaralaštva i običaja, kroz igru, pjesmu i običaje. Kao što ste vidjeli, stotine koncerata je iza nas, brojnih putovanja, nagrada i priznanja. To nam daje zadatak i obavezu da i dalje nastavimo tako. Vjerujem da hoćemo, vjerujem da će naši članovi  dati sve od sebe da budemo još bolji-kazao je Ahmedin Husejnović, predsjednik Ansambla Bosnia folk.

Članovi Bosniafolka  uručili su zahvalnice za prvu predsjednicu Sabahu Grcić, te za ukupan doprinos u radu Ansambla, divi bh. sevdaha Ljubici Berak i članici Sedžidi Beganović-Isaković.

Svojim prisustvom rođendanski koncert su svojim prisustvom, osim Ljubice Berak uveličali su i Subhija Šehović i Vesna Hadžić, te brojni prijatelji predsjednici i predstavnici kulturno-umjetničkih društava iz Sarajeva, Zenice, Žepča, te predstavnici gradske uprave, brojnih udruženja i bivši članovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno