Zenica

Održan seminar za sekretare medžlisa sa područja zeničkog i travničkog muftiluka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan seminar za sekretare medžlisa sa područja zeničkog i travničkog muftiluka – U organizaciji Uprave za administrativne i pravne poslove Rijaseta IZ u BiH i Muftijstva zeničkog, u ponedjeljak 16. decembra 2019. godine održan je seminar za sekretare medžlisa sa područja Muftiluka zeničkog i Muftiluka travničkog.

Nakon pozdravne riječi rukovodioca Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva zeničkog Adnana Husića, prisutnima su se na početku seminara obratili muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević i direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Mensur Karadža.

O Pravilniku o građenju, rekonstrukciji i popravci objekata IZ u BiH govorili su Mirsad Kalajdžić, Salih Išerić i Abdulah Alagić. U drugom dijelu seminara Pravilnik o organizaciji i radu medžlisa i džemata IZ u BiH i Pravilnik o organizaciji i radu muftijstava IZ u BiH predstavili su Faruk Hašimović i Nihad Mehmedović.

Seminaru koji je organiziran u Hotelu ”Zenica” prethodio je susret muftije zeničkog sa direktorom Karadžom i njegovim saradnicima u Muftijstvu zeničkom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno