Zenica

Američki Kutak Zenica poziva srednjoškolce na prezentaciju “YES” stipendije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Američki Kutak Zenica s ponosom najavljuje otvaranje aplikacija za Kennedy-Lugar Youth Exchange (YES) stipendije za srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine. Ovo je izvanredna prilika za sve učenike prvog i drugog razreda srednjih škola u Bosni i Hercegovini da provedu narednu školsku godinu u Sjedinjenim Američkim Državama potpuno besplatno.

Prezentacija ovog programa će se održati u Američkom kutku Zenica, na adresi Školska 6, dana 21.09.2023. s početkom u 11 sati.

Aplikacije za YES stipendije će biti otvorene u augustu 2023. godine, a program je dostupan za srednjoškolce koji će biti upisani u prvi ili drugi razred srednje škole u Bosni i Hercegovini tokom 2023-24. akademske godine. Učenici koji se prijavljuju moraju ispunjavati niz kriterija kako bi se kvalifikovali. Datum rođenja učenika treba biti između 1. januara 2007. i 15. jula 2009. godine, i moraju biti državljani Bosne i Hercegovine.

Za više informacija o programu i kako se prijaviti, posjetite službenu web stranicu YES programa na linku: ais.americancouncils.org/yes.

YES program predstavlja jedinstvenu priliku za srednjoškolce da steknu neprocjenjivo iskustvo obrazovanja i kulture u Sjedinjenim Američkim Državama. Osim toga, učesnici programa će razvijati svoje jezičke vještine, upoznati nove ljude i stvarati trajna prijateljstva, te obogatiti svoje obrazovanje na način koji će im koristiti tokom cijelog života.

Američki Kutak Zenica poziva sve zainteresirane srednjoškolce da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za obogaćivanje svog obrazovanja i međunarodnog iskustva. Aplikacije se otvaraju uskoro, pa pratite ais.americancouncils.org/yes za sve detalje i upute o prijavama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno