Zenica

Zenički univerzitet u drugom roku primio 160 prijava, početak nastave će kasniti zbog radova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

S današnjim danom ističe drugi rok za upis studenata na osam fakulteta Univerziteta u Zenici, u kojem se dosad prijavilo dodatnih oko 160 studenata – potvrdio je Feni rektor tog univerziteta prof. dr. Jusuf Duraković, navodeći i da je izvjesno kako nastava u akademskoj 2023/2024. godini na tom univerzitetu neće početi 2. oktobra.

-Kao što znate, u toku je rekonstrukcija kupatila u svim sobama u Studentskom centru, ali nije izvjesno da će građevinari uspjeti do tada, odnosno u planiranom roku, okončati posao. Vjerovatno ćemo, ako će do tada biti u mogućnosti da sve završe, prolongirati početak nastave za jednu ili dvije sedmice – najavljuje Duraković.

Zenički univerzitet je u prvom roku upisao 494 studenta, a mjesta za upis u drugom, septembarskom roku je ostalo na svim fakultetima te svim odsjecima.

-Nakon drugog roka, možemo kazati da imamo povećan broj prijavljenih te da ćemo imati i više studenata nego prošle godine, ali za završne ocjene treba sačekati dok se okončaju upisi te prijemni ispiti na Odsjeku opće medicine na Medicinskom fakultetu i Odsjeku za softversko inžinjerstvo na Politehničkom fakultetu, na kojima je uslov za upis i položen prijemni ispit. Međutim, izvjesno je da ćemo na prvi ciklus za narednu akademsku godinu uspjeti upisati barem prošlogodišnju brojku od 606 studenata, ali se nadamo ćemo ih upisati i nešto više – ističe Duraković.

U toku je upis i na drugi ciklus na sedam fakulteta UNZE-a, za koji se dosad prijavilo 45 kandidata, ali rok za prijave za upis na drugi ciklus studija za narednu akademsku godinu ističe 22. septembra.

U toku je javni poziv Studentskog centra Zenica, koji je također objavljen 28. augusta te koji traje 30 dana, za prijem 220 studenata na smještaj i hranu (polupansion) za narednu akademsku godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno