Ljudi

Amel Tuka, Koševo, UNZE, pa u Brisel

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija HIFA Petrol danas je na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” organizirala druženje novinara i atletičara Amela Tuke, osvajača bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Na pres-konferenciji predstavnici HIFA grupacije Kenan Ahmetlić i Ahmet Ahmetlić izrazili su zadovoljstvo izborom uprave da “zaštitno lice” firme bude najbolji bh. atletičar.

– Naš moto je “Domaće s domaćim i najbolji s najboljim”. Smatramo da svi trebamo da težimo tome da sutra imamo puno osoba kakav je Amel Tuka, ali ne samo u sportu već i u kulturi, obazovanju, privredi i u svim drugim segmenitma društvanog i javnog života – kazao je Kenan Ahmetlić. Tuka je kazao da mu je velika čast i zadovostvo što je ostvario saradnju s ovom velikom grupacijom, “korisnom za cijelu BiH”.

11950158 988520237867019 685061354888685958 o

– HIFA grupacija želi da mi pomoge, na samo meni već i mnogima u drugim sferama. Trudit ćemo se svim silama da zajedno predstavljamo BiH u najboljem svjetlu i da naša država bude ponosna na nas – kazao je Tuka. Govoreći o planovima za kraj sezone, Tuka je najavio svoje učešća na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu, kojim će okončati najuspješniju sezonu u karijeri.

– U nedjelju putujem u Italiju, gdje ću se priprermati sa svojim trenerom Giannijem Ghidinijem. Nastupom u Briselu zaokružit ću sezonu i otići na zasluženi odmor. Poslije toga ponovo ću krenuti s pripremama za narednu sezonu u kojoj me očekuje još više posla i više odricanja. Nadam da će sve ići onako je kako je moj trener planirao – kazao je Tuka.

Finalno takmičenje sezone u Dijamantskoj ligi održat će se 11. septembra u Briselu.

DSC 0001g

U Kabinetu rektora Univerziteta u Zenici, prof. dr. Dževada Zečića, upriličen je kratki prijem našeg sjajnog svjetskog atletičara Amela Tuke. Susretu je prisustvovao i doc. dr. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Amel Tuka je apsolvent Mašinskog fakulteta UNZE-a, te smo mu i na ovaj način željeli izraziti zahvalnost za postignute rezultate na Svjetskom prvenstvu i odličnu promociju države Bosne i Hercegovine, sporta u našoj zemlji, a na indirektan način i Univerziteta u Zenici.

U zajedničkom ugodnom razgovoru rektor prof. dr. Dževad Zečić osvježio je sjećanja na trenutke nastupa našeg Amela na Svjetskom prvenstvu i emocije koje su državljani Bosne i Hercegovine zajedno sa njim proživjeli. Također, razgovaralo se ukratko o specifičnostima i uvjetima razvoja sporta u našoj državi, kao i daljim sportskim aktivnostima našeg Amela u predstojećoj Dijamantnoj ligi. Iskazana je i zajednička želja da se Amelove studentske aktivnosti dalje odvijaju zadovoljavajućim tokom, te tako uskoro finalizuje i njegovo nastojanje za stjecanje akademske titule.

Uz želju za dalje sportske i studentske uspjehe našeg najboljeg atletičara i sjajnog studenta spomenute su i određene aktivnosti u vezi s obilježavanjem 15 godina Univerziteta u Zenici, te daljim izražavanjem zahvale akademske zajednice našem Amelu Tuki na postignutim rezultatima i promociji države i Univerziteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno