Zenica

Ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini Helena Lagerlöf posjetila Gradsku upravu i gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Njena ekselencija Helena Lagerlöf, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini posjetila je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Prva je to posjeta ambasadorice Lagerlöf Zenici i Gradskoj upravi otkako je u avgustu prošle godine imenovana na ovu dužnost.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zahvalio je ambasadorici Lagerlöf na posjeti, a ovom prilikom ju je informisao o najznačajnijim aktivnostima i projektima koje provodi Gradska uprava. Kao najvažnije je izdvojio rješavanje kapitalnog problema zagrijavanja grada Zenice, zatim projekat gasifikacije grada te projekte s ciljem poboljšanja zaštite okoliša.

Gradonačelnik Kasumović se posebno osvrnuo na stanje u oblasti privrede na području Grada Zenica i naglasio kako Gradska uprava poduzima niz mjera u cilju unaprjeđenja lokalnog privrednog razvoja. U tom smislu je naglasio da je velika pažnja posvećena uspostavljanju poslovnih zona.

Njena ekselencija Helena Lagerlöf, ambasadorica Švedske u Bosni i Hercegovini je pozdravila napore koje Grad ulaže radi pokretanja projekata u oblasti zaštite okoliša te podrške ženskom preduzetništvu i preduzetništvu mladih, kao i mjere koje Grad poduzima u cilju smanjenja nezaposlenosti i stimulisanja pokretanja malih biznisa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno