Zenica

Počela izgradnja prve faze kanalizacionog kolektora Drivuša – Bojin vir

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JP ”ViK” d.o.o. Zenica obavještava javnost da je počela izgradnja prve faze kanalizacionog kolektora Drivuša – Bojin  vir, na potezu od Bojinog vira do Raspotočja. U ovoj fazi će biti izgrađeno 1,7 km kanalizacionog kolektora s pripadajućim revizionim oknima, te jedna prepumpna stanica. Vrijednost navedenih radova iznosi približno 950.000 KM, a radove izvodi kompanija Mibral d.o.o. Sarajevo.

Izgradnja ovog kolektora je dio velikog razvojnog projekta ”Sakupljanje i tretman otpadnih voda u Zenici” koji se finansira donatorskim sredstvima Njemačke razvojne banke KfW i Švicarskog sekretarijata za ekonomske odnose SECO, uz finansijski doprinos Grada Zenice.

Kompanija Mibral d.o.o. Sarajevo je već okončala radove na izgradnji produžetka glavnog lijevoobalnog kolektora u dužini 5,2 km, a krajem godine se očekuje i početak izgradnje Postrojenja za tretman otpadnih voda, u okviru istog razvojnog projekta.

Poznato je da u području naselja Bojin vir, Raspotočje i Drivuša ne postoji izgrađena kanalizaciona mreža pa se otpadne vode, putem preliva iz septičkih jama ili manjih lokalnih sistema slijevaju u potoke, jarkove pored puteva ili u rijeku Bosnu. Uspješnom realizacijom ovog projekta će se znatno unaprijediti kvalitet života građana ovog dijela Zenice, te dodatno približiti grad Zenicu civilizacijskim normama EU.

Pored navedenog, u toku su aktivnosti na obezbjeđivanju uslova za nastavak izgradnje kanalizacionog kolektora od Raspotočja do Drivuše, čija se izgradnja očekuje u toku ove i naredne godine.

Nadamo se da radovi neće uzrokovati velike poteškoće našim sugrađanima, te da će svojim strpljenjem dati doprinos progresu našeg grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno