Ljudi

Amar Borić

Amar Borić
Amar Borić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amar Borić- Amar Borić jedini je član Plivačkog kluba „Željezara Zenica“ nakon što je u februaru 2016. zatvoren jedini bazen zatvorenog tipa u Zenici, a koji se nalazi u vlasništvu zeničke „Željezare“ čija imovina je pod hipotekom, piše Anadolu Agency (AA).

Borić je član ovog kolektiva od 2004. godine i trinaest godina predstavlja, ne samo ovaj zenički sportski kolektiv nego i grad i kanton. Danas je jedini član kluba, koji je prije nekoliko godina brojao 120 plivača.

„Jedini sam ja u klubu ostao. Dok se bazen nije zatvorio, ovdje je bilo 30 plivača, što iz obuke neplivača, što iz takmičarskog pogona. Ako se vratimo samo šest godina unazad, imali smo 120 takmičara, a klub je vrijedio za jedan od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini“, rekao je Borić.

Kao član zeničkog kluba postigao je veliki broj rezultata vrijednih pomena. U razgovoru za Anadolu Agency (AA) izdvojio je samo one najvažnije.

„Kao član kluba postigao sam dosta rezultata vrijednih pomena, a među njima su državni rekordi na 50 metara leđno, titula državnog prvaka u raznim kategorijama, od mlađih kadeta do juniora, što sam sada, često u disciplinama 50, 100 i 200 metara leđno“, kazao je Borić.

Bazen koji je u vlasništvu zeničke „Željezare“ zatvoren je u februaru 2016. godine.

„Nismo to očekivali, iako su kružile priče, mi nismo vjerovali. Unazad 20 godina, od 1997. godine, niko nije očekivao da neko može staviti čep na ovo i da se ovo zatvori. A, 30. januara prijatelj i ja smo postavili ove tri staze koje vidite i imali dogovoren trening sljedeće jutro sa trenerom. No, kada smo došli, vrata bazena su bila zatvorena“, rekao je Borić.

aa.com.tr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno