Zenica

Almy: vrijedna donacija KBZ-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zahvaljujući donaciji kompanije Almy d.o.o. Zenica, u visini od 26.000 KM, obavljena je kompletna adaptacija i rekonstrukcija Službe za onkologiju i radioterapiju u Kantonalnoj bolnici Zenica, saopšteno je na današnjoj pres konfereciji.

Tako su uz molerske poslove, od kojih se zapravo i počelo, radovi prošireni i nakon njihovog završetka ova bolnička Služba dobila je novu ordinaciju, otovrenu i zatvorenu čekaonicu, novi šalter informacija, a adaptiran je atrij, zatim kanalizacioni sistem i kupatilo u velikoj bolesničkoj sobi, čime je konačno riješen dugogodišnji problem, kao i problem stropa u dijelu Službe.

– U želji da adapiramo prostore ove Službe na naše apele za pomoć u donacijama i ranije su nam pomagali i naši pacijenti, njihove porodice i mnoga preduzeća sa prostora ZDK, a ova posljednja donacija onkološkim pacijentima umnogome će olakšati boravak i tretman u bolnici, istakla je prim. dr Alma Mekić Abazović, načelnica bolničke Službe za onkologiju i radioterapiju, izražavajući veliku zahvalnost svim dosadašnjim donatorima.

Ona ističe da su zahvaljujući donatorima urađeni poslovi, na koje se dugo čekalo i koji su kočili rad ove službe. Na odjelima Službe za onkologiju i radioterapiju svakodnevno pomoć zatraži između 70 i 100 pacijenata, jer se njihov broj znatno povećao zbog kvalitetnije preventivne zaštite stanovništva i ranog otkrivanja oboljenja, kao i posljedica industrijske proizvodnje.

– Ovi radovi doprinijet će kvalitetnijem hospitalnom boravku pacijenata, a raduje me ova donacija jer je ovo primjer kako treba izgledati jedan odjel. Uložit ćemo sve napore da nastavimo s ovakvim projektima, koji će našim pacijentima olakšati boravak u bolnici – rekao je v.d. direktora zeničke Kantonalne bolnice Rasim Skomorac.

Služba za onkologiju i radioterapiju Kantonalne bolnice Zenica radi na oko 552 metra kvadratna moderno adaptiranog prostora i pruža usluge za veliki broj korisnika s područja Zeničko-dobojskog kantona.

Više na

Posted by Zenicablog on 26. August 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno