Zenica

Foto-video: Zeničani gledali trku Amela Tuke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani su uživo, na trgu Alije Izetbegovića gledali putem Ekranovog displeja osvajanje bronzane medalje na SP u atletici našeg Amela Tuke. Istovremeno, njegove kolege iz AK Zenica su to učinile u kafiću uokviru stadiona Kamberovića polje – pogledajte atmosferu sa oe dvije lokacije. 

Više o samoj utrci i fotografije pogledajte na OVOM LINKU.

Finale utrke na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu na glavnom gradskom trgu u Zenici zajedno je posmatralo nekoliko hiljada Zeničana, koji su došli da proslave sjajan rezultat Amela Tuke i njegovo osvajanje prve medalje za Bosnu i Hercegovinu. Sreća na licima brojnih Zeničana najbolje pokazuje koliko ih je obradovalo treće mjesto i bronzana medalja sa Svjetskog prvenstva, Tuka je trčao za njih, za sve Bosance i Hercegovce.

Zenicablog vam je danas jedini donio sljedeće priče: 

– IZJAVA AMELA NAKON OSVAJANJE BRONZE

– PORTRET NAŠEG ŠAMPIONA

– ZENIČANI PRATILI PRIJENOS TRKE – FOTO GALERIJA

– SNIMAK FINALNE UTRKE I FOTO GALERIJA IZ PEKINGA

– NOVA OPREMA ZA NAŠEG ŠAMPIONACopyright © Zenicablog – Zenica 2005. – 2015. Vlasnik autorskih prava UG Zenicablog. Kopiranje i prijenos sadržaja samo uz pismenu dozvolu!Tekst je izvorno objavljen na portalu www.Zenicablog.com. Prenošenje dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu. Nelegalno prenošenje sadržaja podliježe pod odredbe Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, Službeni glasnik BIH broj 7., od 10. aprila 2002. GLAVA III – AUTOR I PRAVA AUTORA – Član 12.

– Sjajno, ovo je vrh za naš sport. Treći u svijetu, pa to je ogroman uspjeh. Čestitam mu od srca, pokazao je da možemo i da imamo kvaliteta za vrhunske rezultate – oduševljeno je nakon utrke kazala Aida Kalušić, košarkaška reprezentativka BiH i kapiten ŽKK Čelik. Brojni Amelovi prijatelji i kolege s fakulteta nisu krili oduševljenje plasmanom i medaljom u koju je utkan ogroman rad i treninzi. Jedan od onih koji se godinama ‘bori’ za što bolje radne uslove zeničkih sportaša, nekada i sam atletičar, a danas pomoćnik gradonačenika Zijad Softić nije krio svoje zadovoljstvo odličnim rezultatom.

– Ovo je moralo da nam se jednom desi, da naši sportaši bljesnu na svjetskoj sceni. Nama u Zenici je posebno drago zato što smo duži niz godina svjesno izdvajali za sportsku infrastrukturu, a treneri su radili svoj posao. Zenica je mala atletska sredina, a eto imalo smo dva sportaša na Svjetskom prvenstvu. Čestitam Amelu na velikoj medalji, kao i Aliću i Mešiću, jer su se plasirali na Svjetsko prvenstvo, među najbolje na svijetu – kazao je Softić. Grad Zenica je uspjeh Amela Tuke dočekao na nogama na glavnom trgu i zatim u ljetnim baštama, gdje se još analizira taktika najboljih svjetskih trkača na 800 metara.

[iframe width=”720″ height=”500″ src=”http://videochart.net/framevideo/95360.997a3b160c37e4e85480bf7c77ce?width=720&height=500″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Više na

Posted by Zenicablog on 25. August 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno