Sudske klupe

Akcija “Kolektiv”: SIPA pretresla KPZ Zenica, uhapšene tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru predmeta kodnog naziva „Kolektiv“, uhapsili su tri osobe i izvršili pretres službenih prostorija Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) u Zenici.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, u cilju prikupljanja dokaza o izvršenju krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav (2) i sprečavanje dokazivanja iz člana 349. stava (2) Krivičnog zakona FBiH, za koja su osumnjičene tri osobe.

⁃ Za ove osobe postoje osnovi sumnje da su u proteklom periodu poduzimale nezakonite aktivnosti u postupku nabavke, preuzimanja i skladištenja robe za potrebe KPZ-a u Zenici, pri čemu su lažno prikazivale stanje i potrošnju robe, vršile ispravke u službenim evidencijama te pokušale sakriti i uništiti službene isprave i dokumentaciju, a sve s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi – saopćeno je iz SIPA-e.

Privremeno je oduzeta i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz o izvršenju ovih krivičnih djela.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem